top of page

Tim's pagina:

Hallo, ik ben Tim, een vrolijke jongen van 18 jaar. Ik ben geboren met een open rug waardoor vele zenuwen beschadigd zijn. Ik kan niet lopen en niet zelfstandig zitten en ben geheel incontinent. Tevens heb ik klompvoetjes en een waterhoofdje waarvoor ik een drain heb. Voor mijn scoliose (zijdelingse verkromming van de wervelkolom) heb ik in 2010 een operatie gehad. In 2019 is mijn rug compleet vastgezet. Ik heb meerdere operaties gehad. Ze noemen het groot onderhoud operaties, allemaal noodzakelijk. Ik weet dat ik er dan beter van wordt maar het is zeker niet altijd leuk. Gelukkig gaat het verder goed met mij ondanks mijn beperkingen. Het feit dat ik niet lopen kan maakt me soms wel eens verdrietig. De incontinentie is lastig en vergt veel goede verzorging en aandacht. Dat vind ik ook het stomste van de hele beperking. Ik hou erg veel van dieren en dierentuinen en ik vind reptielen en exotische dieren erg interessant. Mijn broertje en ik zijn dol op onze poes Fleur. Ze heeft 3 poten. Ik zit op de middelbare school Werkenrode in Groesbeek. Mijn papa heet Laurens, mijn mama Yvonne en mijn broertje heet Rens. Met hem kan ik lol trappen en ook af en toe klieren natuurlijk. Verder heb ik goede vrienden die ik regelmatig zie. Ik vaker op stap of gezellig chillen. Ook ben ik goed actief met sporten. Ik zit op rolstoelhockey en ik zwem 2x per week zonder hulpmiddelen! Ik heb zelfs op armkracht diploma A gehaald. Ik heb ook 3 jaar op rolstoelatletiek gezeten en dat was erg leuk. Ik ben in januari 2014 begonnen met krachttraining om mijn spieren nog sterker te maken. Mijn opa's en oma's zijn erg belangrijk voor me en nemen me vaak mee naar leuke uitjes.

Ik zal op deze site wat indrukken van mijn leven weergeven. Mochten jullie vragen hebben dan kunnen jullie me altijd bellen, mailen of een kaartje sturen. Een kopje thee of koffie drinken bij ons thuis mag ook, dat vinden we wel gezellig. Inmiddels zijn er wat dingen veranderd dus hebben we de gegevens was aangepast of aangevuld.

De aanbouw is klaar (2006). Dit is de hal van de woonkamer naar mijn slaapkamer. Aan de slaapkamer grenst een aangepaste badkamer (natte cel). Een schuifdeur zorgt voor de privacy. Via mijn slaapkamer heb ik altijd contact met mijn papa en mama via een intercom, mocht er dus iets zijn. De kamer is knus en goed geventileerd.


Al wat jaartjes heb ik contact met mijn ouders via mijn mobiel. Dus geen intercom meer nodig. Mijn kamer met hoog-laag bed. Erg praktisch.

De deurtjes kunnen open en dicht. Soms vind ik het spannend als ze dicht zijn, dan is het lekker veilig. Het is net een boot. Inmiddels heb ik in 2018 een ander bed in bruikleen gekregen. Op wielen en helemaal instelbaar maar dit bed zoals op de foto was erg fijn voor mij toen ik jonger was. 


Inmiddels heb ik al wat jaartjes een hoog/laag verrijdbaar bed zonder deurtjes etc.

Mijn eerste rolstoel. Inmiddels heb ik er al heel wat versleten. Voor het rolstoelhockeyen heb ik een speciale sportrolstoel.

Onze bus is klaar (2008). Dat scheelt een hoop tilwerk. 


Inmiddels hebben we sinds 2020 een maatje groter. Een fiat ducato met lift en het is een automaat. Ook kan de stoel achter het stuur draaien. Mocht ik mijn rijbewijs gaan halen dan kan ik dmv handgas etc deze bus ook zelf besturen.  

In het ziekenhuis liggend in een zandbed

en dat was lekker warm en zacht.

Een zandbed is preventief voor

doorligplekken. (2010). Hier heb ik een scoliose operatie gehad. In 2019 ben ik compleet vastgezet geworden. Dit was erg pittig maar is erg goed gegaan.  

Even herstellen (2010), samen met broertje Rens.

Mallorca 2011. Voor het eerst
met "het vliegtuig". Alles was super
goed geregeld met de rolstoel.

Sporten op de atletiek baan in Roermond. (swift)

Ik heb een tijd lang samen met mijn broertje Rens op kung fu les gezeten. Erg goed voor lichaam en geest. Lees meer op:www.yogavenlo.com

Mijn eerste handbike! Met trapondersteuning voor de langere stukken. Echt super! (2012). Deze heb ik momenteel (2021) nog steeds.

bottom of page